Miriam Paretas Gil

 

………………………………

Nascuda a Barcelona a l’any 1989, obté el títol de Grau Superior al Conservatori Superior de Música del Liceu amb el concertista Guillem Pérez-Quer i guanya el Premi Extraordinari de Música de Cambra amb el guitarrista Darío Barroso.

Ha rebut consell de guitarristes com Jose Luís Rodrigo, Alvaro Pierri, Pablo Marquez, Carles Trepat, Eduardo Baranzano, Rodrigo Nefthalí, Fernando Rodríguez, Álex Garrobé, Pablo di Giusto, Eleftheria Kotzia (Londres), Antigono Goni (Brusel·les), entre d’altres.

Com a solista ha realitzat el concert inaugural del Curs Internacional de Música Principat d’Andorra (2010). Ha participat en el Cicle de Concerts organitzat per l’Associació d’amics i deixebes de Joan Massià i Maria Carbobell a l’Ateneu Barcelonès, ha tocat per el prestigiòs compositor i director d’orquestra Leo Brouwer al “Homenaje a Leo Brouwer” organitzat pel Conservatori del Liceu i el Certàmen Internacional de Guitarra “Miquel Llobet” y ha col·laborat com a solista amb l’orquestra barroca The Ripieno Concert. Recentment ha realitzat un concert durant els XV Premis Slavador Reixach.

Així mateix compagina la seva activitat com a solista amb diverses formacions de música de cambra amb les quals ha participat a l’Auditori Whintertur (Barcelona), a l’11è cicle de concerts Sant Joan de Sanata (Llinars del Vallés), Sala Miralls del Gran Teatre del Liceu, concert de música japonesa al Ciclo del Teatro Noh organitzat pel Consolat de Japó a Barcelona, concert en el cicle “Música a la Gruta” (Arenys de Mar, Barcelona), recital poètic-musical a la Sagrada Família (Barcelona). Ha realitzat diversos concerts en el Cicle de Música als Parcs 2014 (Barcelona) amb les formacions Blau-Vagalume, grup de música mallorquina i Duet Milà amb el guitarrista Darío Barroso.

Ha format part de la Orquesta de Guitarras de Barcelona, (2007-2009), amb la qual ha participat al: Teatro del Poloriama (Barcelona), X Festival Rencontres Musicales de Mediterranée (Còrcega), X Muestra Musical de Plectro “Ciudad de Valladolid” i a l’Auditori de Barcelonasota la direcció de Leo Brouwer, emès per la Televisió de Catalunya (TV3). Actualment forma part del grup “LA DESVELADA” amb la soprano Mónica Muñoz, amb la qual ha realitzat concerts a: UNESCO a Barcelona, Teatrino del Conservatori del Liceu i al cicle de concerts “ArtdePas” (Vic). També forma part del grup “22STRINGS QUARTET” amb el qual ha realitzat concerts per tota Catalunya i recentment a Madrid (Espanya) i Londres (UK).

Al 2014 va ser becada per la Fundació del Conservatori del Liceu para cursar el Màster Oficial Europeu en Interpretació de la Música Clàssica i Contemporània sota la tutela del concertista i professor Guillem Pérez-Quer. A la vegada que desenvolupa la seva tasca docent a l’Escola de Música Virtèlia i a l’Escola Municipal de Música de Sant Sadurní d’Anoia (Catalunya).

 

…………………………………………………………flechas turquesas