Mónica Mun

 

……………………

Nascuda a Sevilla, comença a cantar a molt primerenca edat, essent nena cantora a la “Escolania Virgen de los Reyes” de la Catedral de Sevilla. Inicia els estudis musicals en el “Conservatorio Francisco Guerrero” d’aquesta ciutat. Continua els estudis al “Conservatori Superior de Música del Liceu” de Barcelona, on es gradua amb el Grau Superior de Música en l’especialitat de Cant amb els professors Eduard Giménez i María Soler, obtenint les màximes qualificacions.

Ha realitzat el Máster en Interpretación de Música Antigua, especialitzant-se en Cant Històric a l’ESMUC amb la soprano Marta Almajano. Ha rebut classes de perfeccionament de Kurt Widmer en la Tècnica de veu en moviment. Ha rebut classes a la Schola Cantorum Basiliensis a Basilea (Suïssa), de Richard Levitt, Sharon Weller, Dominique Vellard i Evelyn Tubb. Ha realitzat cursos de perfeccionament vocal amb professors com Carlos Mena, Jennifer Smith, Nico van der Meel, David Mason, Fiorenza Cossotto, Carlos Chausson, Cinthya Sanner, Ana María Sánchez, Nuria Rial i Jordi Domenec. S’ha format en Música de Càmera amb el professor Guillem Pérez-Quer al Conservatori del Liceu.

El seu repertori abasta des del 1600 fins al s. XXI. És solista assídua d’orquestres com “The Ripieno Consort” i “La Inquietudine” i al mateix temps és solista en diverses agrupacions com el duo format amb el tiorbista Ferran Pisà, el duo “La Desvelada” amb la guitarrista Míriam Paretas. Actualment forma part del grup “22STRINGS QUARTET”.

En música contemporània ha estrenat obres com “Cinq Poèmes de Houellebecq” de Daniel Apodaka i forma part del duo “Extremos” amb el contrabaixista Alejandro Fränkel, de “La Hora Exquisita” junt amb el flautista José Ignacio Lagos i de la “Deuken Ensamble”. En l’àmbit operístic i teatral ha realitzat “Le Bourgeois Gentilhomme” de Lully, “Dido and Aeneas” de Purcell i “Doña Francisquita”. Ha estrenat al Teatro Lope de Vega de Sevilla la Opera-Circ “Renglones Imaginarios” i ha realitzat obres com “El Misterio de Velázquez”, “Somnis d’unes nits d’estiu”, “Cent-vint-i-cinc”.

Ha estat soprano i membre fundador del Coro de Opera del Teatro de la Maestranza de Sevilla. És creadora i intèrpret d’espectacles propis: Con-Sequenza en el que uneix el seicento, el contemporani i la posada a escena de La Soprano Urbana junt amb el pianista J.A. Morales. És actriu llicenciada en Art Dramàtic i Tècnica Meisner amb Javier Galitó- Cava, formant part de la companyia de teatre Julia Sang.

 

…………………………………………………………flechas turquesas