Pilar Ramon Tomás

 

……………………………Pili piedra 2

Nascuda a Tarragona (Catalunya), comença els estudis musicals al “Conservatori Professional de Música de Tarragona” amb Joana Albiol. Al finalitzar els estudis professionals es becada per l’Ajuntament de Girona per a perfeccionar estudis amb el guitarrista Uruguaià Óscar Cáceres. Continua la carrera guitarrística amb la prestigiosa concertista Argentina M. Luisa Anido i amb el professor i concertista Guillem Pérez-Quer.

Es gradua com a Professora Superior de Guitarra al “Conservatori Superior de Música del Liceu de Barcelona”, amb les màximes qualificacions. Realitza cursos de perfeccionament i Master Classes a Portugal, Itàlia, Espanya i Andorra amb professors i concertistes de talla internacional com David Russell, Angelo Gilardino, Leo Brouwer, Roberto Aussel, Alvaro Pierri, Hans Brüderl, Armando Marrosu, Manuel Barrueco, Hopkinson Smith, Eduardo Isaac i Roland Dyens, entre altres. També s’ha format en guitarra-tango a l’Escola de Tango “Latitud Tango” amb el professor Jorge Blengini.

Ha obtingut el “Postgrau en Gestió de Centres Educatius i Gestió en Management Musical” per la Universitat de Girona. Ha estat guardonada amb el Primer Premi en el “Concurs de Guitarra Manuel Nieto” durant dos anys consecutius.

En la vessant concertística ha actuat en múltiples i variades formacions de música de cambra així com en recitals com a solista i formant duo de guitarra en nombrosos escenaris. Ha actuat des de la seva fundació amb l’Orquestra de Guitarres “Eclecticordia”, dirigida per Danielle Kassner. Actualment és guitarrista del quartet de cambra “22STRINGS QUARTET” del qual és fundadora.

Habitualment és convidada a impartir cursos de Música de Cambra i Guitarra per a diverses institucions, així com a formar part com a Membre del Jurat en proves de selecció i en Certàmens i Concursos Nacionals i Internacionals ( “X Certàmen Internacional de Guitarra Miquel Llobet”, ” VII i II Mostra de Joves Guitarristes de Tarragona i de Catalunya”, entre altres).

Paral·lelament a la seva activitat concertística, posseeix una extensa experiència docent. Ha estat membre fundadora i Professora de Guitarra de l’Escola de música “Estudi de Música” de Tarragona. Ha estat Professora Titular de Guitarra, Cap de Departament de Guitarra i Professora de Música de Cambra, així com membre de l’Equip Directiu a l’”Escola Municipal de Música Robert Gerhard”.

Ha estat Professora de Guitarra i de Conjunt de Guitarres al Conservatori Professional de Música de Tarragona i actualment és Professora de Guitarra i de Conjunt de Guitarres al Conservatori Professional de Música de la Diputació de Tarragona, a Reus. 

 

…………………………………………………………flechas turquesas